Η ακαδημία ιδρύθηκε το 2004 από τον Ηλία Καραπιπέρη. Παρά τις σπουδές του στα ναυτιλιακά, επηρεασμένος από τον ποδοσφαιρικό του μέντορα, αποφάσισε να δημιουργήσει έναν οργανισμό που θα έλυνε κοινωνικά προβλήματα με όχημα τον αθλητισμό και πρωταγωνιστές τα πιο ζωντανά και ελπιδοφόρα κύτταρα μίας κοινωνίας, τα παιδιά.
Η ακαδημία αρχικά αποτελούσε μέλος του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού Πειραιώς και σύντομα κατέκτησε την φήμη της εκ των κορυφαίων ακαδημιών της Αττικής, προσελκύοντας μέλη από διάφορες περιοχές.
Το 2011 διακόπτη η συνεργασία με τον Ολυμπιακό και δημιουργήθηκαν οι “Νικητές”, προσδιορίζοντας και τον κύριο σκοπό του οργανισμού που είναι η καλλιέργεια της νοοτροπίας του “ΝΙΚΗΤΗ της Ζωής” στα μέλη του.
Η ακαδημία λειτουργεί από το 2019 στο Χαλάνδρι και έχει αναδείξει δεκάδες αποφοίτους που κατάφεραν την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα παίζοντας αδιάλειπτα ποδόσφαιρο. Αρκετοί από αυτούς υπηρετούν τον αθλητισμό ως προπονητές, γυμναστές, φυσιοθεραπευτές, διοργανωτές αθλητικών εκδηλώσεων κλπ., μεταφέροντας τις αξίες των Νικητών στον ελληνικό Αθλητισμό, ενώ δεκάδες παίζουν ακόμα ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικές κυρίως, αλλά και επαγγελματικές κατηγορίες.