Το ανδρικό τμήμα της ομάδας μας ιδρύθηκε και υπάρχει μέχρι σήμερα για να αποτελεί την φυσική συνέχεια των Ακαδημιών μας.
Να δίνει δηλαδή χώρο και χρόνο σε όλα τα παιδιά που ολοκλήρωσαν τον ποδοσφαιρικό τους κύκλο στις ηλικίες υποδομών σε ένα οργανωμένο περιβάλλον ερασιτεχνικού ανδρικού τμήματος.

Έτσι λοιπόν η πλειοψηφία των ανδρών αθλητών μας, προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας μας και είναι σήμερα φοιτητές, εργαζόμενοι και επαγγελματίες. Μαζί τους και άλλοι αθλητές της ευρύτερης περιοχής που ενστερνίστηκαν την φιλοσοφία των ΝΙΚΗΤΩΝ και εντάχθηκαν στην ομάδα μας.

Το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της φιλοσοφίας είναι η αγάπη για το ποδόσφαιρο και η πίστη ότι αποτελεί μέσο προσωπικής βελτίωσης σε όλους τους τομείς της ζωής. Βασικός αντίπαλός μας δεν είναι οι αντίπαλες ομάδες αλλά ο ίδιος μας ο εαυτός, τον οποίο προσπαθούμε να βελτιώνουμε συνεχώς, τόσο αγωνιστικά όσο και σε επίπεδο κοινωνικής συμπεριφοράς.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην σύντομη ιστορίας της η ομάδας μας έχει κερδίσει 3 φορές το Κύπελλο Ήθους.

Η άλλη διάσταση της φιλοσοφίας μας έχει να κάνει με την αγάπη όλων μας για την κυριολεκτική έννοια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ενός ποδοσφαίρου των «εραστών» του, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς αντιαθλητικές συμπεριφορές, ενός ποδοσφαίρου καθαρού μέσα και έξω από τις γραμμές του γηπέδου.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η επαγγελματική οπτική και τα πρωτοποριακά προπονητικά εργαλεία μέσω των οποίων λειτουργεί το ανδρικό μας τμήμα σκοπεύοντας να βελτιώσει τις ατομικές δεξιότητες των ποδοσφαιριστών μας και κατά προέκταση και την προοπτική της ίδια της ομάδας.