Επίσκεψη στο κέντρο προσφύγων Λαυρίου

You are currently viewing Επίσκεψη στο κέντρο προσφύγων Λαυρίου

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, όπως είχαμε υποσχεθεί στους μικρούς μας φίλους, επιστρέψαμε στο κέντρο προσφύγων του Λαυρίου.

Αυτήν τη φορά μας συνόδεψαν και οι αθλητές της Ακαδημίας μας.

Τις ημέρες πριν την επίσκεψή μας στο Λαύριο, είχαμε καταφέρει να μαζέψουμε ρούχα και παπούτσια προκειμένου να τα δωρίσουμε στα προσφυγόπουλα που τα έχουν ανάγκη. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά και τους γονείς που συνεισφέραν στην προσπάθεια αυτή.

Όταν φτάσαμε στο κέντρο του Λαυρίου μας υποδέχτηκαν πολλά παιδάκια τα οποία εμφανιζόντουσαν γύρω μας συνεχώς.

Μας οδήγησαν στο γήπεδο και εκεί, αφού όλοι συστηθήκαμε μεταξύ μας, ξεκινήσαμε τα παιχνίδια. Ακόμα και κάποιοι μπαμπάδες αυτών των παιδιών παρασύρθηκαν και άρχισαν να παίζουν μαζί μας.

Τα παιδιά των Νικητών συμμετείχαν στο παιχνίδι με πολύ ενθουσιασμό και ευχαρίστηση. Είχαν την ευκαιρία να συστηθούν και να μιλήσουν με τα παιδιά σε προσωπικό επίπεδο και να καταλάβουν περισσότερα για την καθημερινότητα των παιδιών στο κέντρο προσφύγων.

Αφού τελειώσαμε τις δραστηριότητές μας, τα παιδάκια μάς κέρασαν από έναν χυμό και μετά μας συνόδευσαν στο πούλμαν.

Η επιτυχία και η αξία της επίσκεψης επισφραγίστηκε στη συζήτηση στο πούλμαν με τα παιδιά μας. Μας περιέγραψαν το πως βίωσαν αυτή την εμπειρία, το πόσο ευγνώμονες ένιωθαν για όλα όσα έχουν και θεωρούν δεδομένα και το πόσο τους εντυπωσίασε ότι τα παιδιά που γνώρισαν ήταν χαρούμενα παρά τις ελλείψεις τους και την ιδιαίτερη κατάσταση στην οποία πλέον ζουν.

Το κορυφαίο που έζησαν και τους έμεινε, είναι ότι ένα από τα παιδάκια του προσφυγικού κέντρου τους είπε ότι εκείνη η μέρα ήταν η καλύτερη της ζωής του!