Καλλιεργουμε Τη Νοοτροπια Του Νικητη!

Ο Σπυρος Πασπαλιδης στους ΝΙΚΗΤΕΣ!

paspalidis

 Οι Νικητες με μεγαλη τους χαρα ανακοινωνουν τη συνεργασια τους με τον Σπυρο Πασπαλιδη!

Ο κ. Πασπαλίδης αναλαμβάνει το πόστο του τεχνικού διευθυντή σε όλο το οικοδόμημα των Νικητών (Ακαδημία, Αγωνιστικά τμήματα και Ανδρική ομάδα) με σκοπό να μεταφέρει την μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα τεχνογνωσία του και στόχο την πολύπλευρη και μέγιστη εξέλιξη όλων των αθλητών.

Ο Σπύρος Πασπαλίδης έχει εργαστεί επί πενταετίας για την Arsenal FC Elite Academy (ακαδημία επίλεκτων ποδοσφαιριστών από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια) ως επικεφαλής “Goalkeeper Coach”, “Specific Coach” και “Scouter”. Τα αυστηρά πρότυπα του κορυφαίου Αγγλικού σωματείου απαιτούσαν την αντιμετώπιση όλων των πεδίων μέσω της επιστημονικής μεθοδολογίας του “Sport Science”. Σε αυτό, αλλά και στις διοικητικές και οργανωτικές απαιτήσεις ενός σωματείου που λειτουργεί με υψηλά πρότυπα εντρύφησε στην Αγγλία, πλαισιωμένος από επιφανή στα αντικείμενα τους στελέχη και συνεργάτες της Arsenal FC, μετά από εισήγηση του “Chief Scouter” της Arsenal Steve Morrow, τότε τεχνικού διευθυντή της Elite Academy, που διέκρινε τις ικανότητες, την ανήσυχη φύση και τη δυναμική του.

Το 2015 ίδρυσε το “GP” που έχει ως στόχο την εκπαίδευση Τερματοφυλάκων και Ποδοσφαιριστών με διεθνή πρότυπα και την προώθηση τους στον διεθνή και ελληνικό ποδοσφαιρικό. Μέσα από το έργο του, έχει οδηγήσει νεαρούς ποδοσφαιριστές στη διάκριση και στη στελέχωση διακεκριμένων ποδοσφαιρικών σωματείων όπως: Arsenal FC, Manchester United FC, Brentford FC, AFC Ajax, Hannover 96 FC, Norwich City FC, ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ.α.. Στην Ελλάδα αναζητούσε ένα σύλλογο που προσεγγίζει το ποδόσφαιρο πρωτίστως εκπαιδευτικά, προκειμένου να αγωνίζονται οι παίκτες του ως τελικό στάδιο εκπαίδευσης. Ο Κωνσταντίνος Σαμαράς, ο φετινός τερματοφύλακας της ανδρικής μας ομάδας (ίσως ο κορυφαίος της κατηγορίας) αποτέλεσε το πρώτο στάδιο της συνεργασίας. Διακρίνοντας το εύρος και το βάθος των επιστημονικά τεκμηριωμένων γνώσεων και μεθόδων του, και θέλοντας στον βαθμό του εφικτού ανά ηλικία και ποδοσφαιρικό επίπεδο να τα προσφέρουμε σε ΟΛΑ τα παιδιά μας, διεκδικήσαμε και καταφέραμε να έρθουμε σε πλήρη συνεργασία μαζί του.

Στα πλαίσια αυτής, οι Νικητές δημιουργούν την νέα περίοδο και την Elite Future Team (αναμένονται τα επίσημα αποκαλυπτήρια της) που θα απαρτίζεται από επίλεκτα παιδιά γεννημένα το 2006 και το 2007. Χαρακτηριστικά στην παρουσίαση του στους γονείς και τους αθλητές, ο κ. Πασπαλίδης δήλωσε: «οι Νικητές είναι ένα Club με τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές που του δίνει το όραμα του ιδρυτή του και ιδιοκτήτη Ηλία Καραπιπέρη. Αυτό το καθιστά ιδανικό περιβάλλον για να μεταφέρω και να εφαρμόσω την τεχνογνωσία μου στη χώρα μας σε ομαδικό επίπεδο». Στους Νικητές η εξέλιξη για το καλύτερο δεν έχει όρια. Στην διδασκαλία για ήθος, αθλητικά ιδεώδη, σωματική άσκηση και ποδοσφαιρική κατάρτιση, προσθέτουμε επιστημονικές μεθόδους αξιολόγησης και εξέλιξης των αθλητών μας. Καλώς ήρθες Σπύρο στην οικογένεια των Νικητών!


Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό του κου. Πασπαλίδη: Ο Σπύρος Πασπαλίδης από την Ηλικία των 12 ετών βρέθηκε μέσα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα ως νεαρός αθλητής, κατόπιν ως τερματοφύλακας, αγωνίστηκε σε ερασιτεχνικά σωματεία και ασχολήθηκε ταυτόχρονα με την προπονητική. Συνεργάστηκε με πολλά σωματεία της Αττικής, δημιούργησε τη δική του σχολή τερματοφυλάκων, συμμετείχε στις Μικτές και προεθνικές ομάδες της ΕΠΣΑ μέχρι το 2010. Κατόπιν συνεργάστηκε και εργάστηκε για την Arsenal FC Elite Academy έως το 2015 ως επικεφαλής “Goalkeeper Coach” αρχικά και κατόπιν και ως “Specific Coach” και “Scouter” της Ακαδημίας αυτής. Ο “Chief Scouter” της Arsenal FC Steve Morrow, ως τεχνικός διευθυντής της Elite Academy τότε, διέκρινε τις ικανότητες, την ανήσυχη φύση και τη δυναμική του και του ανέθεσε επιπρόσθετα καθήκοντα που αφορούσαν τους ποδοσφαιριστές όλων των θέσεων και της ομάδας γενικότερα. Τα αυστηρά πρότυπα του κορυφαίου Αγγλικού σωματείου απαιτούσαν την αντιμετώπιση όλων των πεδίων μέσω της επιστημονικής μεθοδολογίας του “Sport Science”. Για το λόγο αυτόν πλαισιώθηκε θερμά από επιφανή στα αντικείμενα τους στελέχη και συνεργάτες της Arsenal FC. O Andries Jonker, ο Matthew Rose, ο Tony Roberts, ο Brock Christopher, ο Marco Knoop, ο Desmond Ryan, ο Noel Carroll, ο Padraig Roche αποτελούν κάποιους από τους καθοδηγητές, μέντορες, συνεργάτες που έχουν εξελιχθεί σε στενούς φίλους. Εκτός από την πρότυπη διαμόρφωση των ποδοσφαιριστών, εντρύφησε και στις διοικητικές και οργανωτικές απαιτήσεις ενός σωματείου το οποίο λειτουργεί με υψηλά πρότυπα. Η συναναστροφή του με κορυφαία ποδοσφαιρικά σωματεία αποτελεί εφαρμογή και ενίσχυση των απαιτήσεων αυτών. Παράλληλα βρίσκεται κοντά με “Scouters” πολλών σωματείων που συμβάλουν στην επικαιροποίηση του τρόπου καθορισμού και προβολής των απαραίτητων χαρακτηριστικών ενός ποδοσφαιριστή. Το 2015 εγκαινιάζει το “GP” που έχει ως στόχο αρχικά την εκπαίδευση Τερματοφυλάκων και ποδοσφαιριστών όλων των θέσεων μετέπειτα, με διεθνή πρότυπα και την προώθηση τους στον ποδοσφαιρικό χώρο του εσωτερικού και του εξωτερικού. Η πολυετής εκπαίδευση ποδοσφαιριστών με οδηγό συγκεκριμένα υψηλά πρότυπα, τους έχει οδηγήσει στη διάκριση και στη στελέχωση διακεκριμένων ποδοσφαιρικών σωματείων όπως: Arsenal FC, Manchester United FC, Brentford FC, AFC Ajax, Hannover 96 FC, Norwich City FC, ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ.α.. Ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω έχει δημιουργήσει καινοτόμες εφαρμογές που διαμορφώνουν και επηρεάζουν τον ποδοσφαιρικό χώρο διεθνώς σε πολλαπλά επίπεδα (παίκτες, προπονητές, σωματεία, διαμεσολαβητές, κλπ) με απόλυτη επιτυχία.